Sastojci: 1 tikvica, maslinovo ulje, 250 g pilećih prsa, 7-8 čeri paradajza, 1 čehno bijelog luka, so, biber, osušeni bosiljak, pola šolje pileće supe, pola šolje grčkog jogurta, pola šolje rendanog parmezana.
Priprema:
1. Tikvicu izrezati na tanke kriške, posoliti i ostaviti da stoji 20 minuta. Potom papirnom salvetom odstraniti višak vode iz tikvice.
2. U tavu sipati maslinovo ulje, piletinu izrezanu na kockice, posoliti i pobiberiti. Dodati tikvicu, paradajz izrezan na pola i osušeni bosiljak. Propržiti, izvaditi iz tave pa u nju staviti nasjeckan bijeli luk i dodati pileću supu.
3. Smanjiti temperaturu i dodati grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve promiještati i dodati meso. Ponovo promiješati i poslužiti.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)