Sastojci: 4 komada pilećeg bijelog mesa bez kožice i kostiju, 2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja džema od malina, 1 kašika ljutog umaka, 1 kašika jabučnog sirćeta, pola kašičice bijelog luka u prahu, pola kašičice crvenog luka u prahu, pola kašičice soli.
Priprema:
1. Sipajte ulje u veću tavu i stavite na šporet da se zagreje. Piletinu istucite batićem i začinite solju i biberom sa obe strane pa pecite u zagrijanoj tavi oko 4 minuta sa svake strane. Sklonite meso sa vatre i ostavite da se odmori.
2. U međuvremenu pripermite malu šerpicu za soseve i u nju sipajte džem, ljuti umak, sirće i začine pa sve kuhajte na laganoj vatri dok ne proključa.
3. Topao umak prelije preko pečene piletine i poslužite sa omiljenim prilogom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)