Sastojci: 250 g riže, 60 g brašna, 350 g jogurta, 2 jaja, 1,5 l vode, 1 goveđa kocka ili vegete po želji, 1 mala kašika mljevene paprike, so, peršun, sušene mente.
Priprema:
1. Rižu staviti u posoljenu vodu (oko 2 l vode) i staviti da se kuha 20-tak minuta. Kad je kuhana riža ocjediti i ostaviti do upotrebe da se malo ohladi.
2. Jogurt pomješati dobro sa jajima i brašnom, sve viljuškom mješati da se dobro sjedini, da nema grudvica.
3. 1,5 l vode sa vegetom staviti na šporet, dodati tome jogurt-brašno masu, izmješati dobro da se zagrije, kad počne ključati, mješajući dodati ocjeđenu rižu, začiniti sa soli (po potrebi), mentom, biberom, kuhati tako oko 5-8 minuta.
4. U čorbu dodati 1-2 kašike svježe ocjeđenog limuna, ukrasiti je sa peršunom-ili po želji.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)