Trikovi za ukusno i mekano meso

Meso često ne ispadne kako smo zamišljali, ali uz primjenu malih trikova svaki put će biti bez greške.

Kupili ste meso koje na prvi pogled izgleda dobro, međutim, nakon pripreme postalo je tvrdo i teško za žvakanje, jednom rječju žilavo.

Ako je odgovor “da”, postoji nekoliko jednostavnih rješenja.

Koristite voće

Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isijecite na tanke kriške.

Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa.

Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.

Marinada

Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.

Limun

Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta prije kuvanja dovoljno je da postane mekše

scroll to top