Uštipci od kvinoje i špinata

Sastojci: 250 g špinata, 1 jaje, 1 šolju kvinoje, 1 kašika maslinovog ulja, so, pola čili papričice, 2 kašičice krušnih mrvica, biber, 3 kašike ulja.

Priprema:

1. Otopite i očistite špinat. Kvinoju operite u vrućoj vodi i ocijedite. Kratko je popržite na zagrijanom ulju pa zalijte s 2 šolje lagano posoljene vode. Kuhajte 15 do 18 minuta.

2. Špinat ocijedite i nasjeckajte na grublje. Čili operite, očistite i narežite na trakice. U smjesu umiješajte kvinoju, špinat, čili, krušne mrvice i jaje.

3. Smjesa treba biti polumekana. Začinite solju i biberom. Od smjese oblikujte 6 uštipka te ih pržite na ulju 4 do 6 minuta. Poslužite uz pikantan umak od paradajza.

scroll to top