Sastojci: 500 g fileta oslića, čehno bijelog luka, veza svježeg peršuna, 1 jaje, 300 g krompira, 1 kašičica soja sosa, 1 kašičica svježe rendanog đumbira, mljeveni biber, 4 kašike prezli.
Priprema:
1. Krompir oguliti, isjeckati na kockice i skuhati. Ocijediti i ostaviti da se ohladi.
2. Ribu skuhati u malo slane vode pa je samljeti na mašini za meso ili u blenderu, dodati izmrvljen bijeli luk, jaje, soja sos, sitno nasjeckani peršun i đumbir te začiniti po ukusu biberom i solju.
3. Dobro izmijesiti masu u blenderu. Krompir izgnječiti kao za pire i izmiješati sa smjesom od ribe. Dodati prezlu i sve zajedno izmiješati rukom.
4. Oblikovati šnicle i pržiti ih na ulju s obje strane po nekoliko minuta.