Zdrava prehrana: Đuveč bez glutena

Sastojci:

500 g teletine, 200 g mrkve, 300 g korijena celera, 200 g paškanata, 250 g uljane repice, prstohvat šafrana, 1 čehno bijelog luka, jedna veza rukole, 3 kašike pavlake, začini, so, biber.

Priprema: 

1. Teletinu iseći na kockice i propržite na puteru, dodati šafran i promiješati. Mrkvu, celer, paškanat, uljanu repu isijecite na štapiće i kockice i sve dodati i propržite nekoliko minuta.

2. Dolijte vodu, dodajte začine i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok povrće ne bude kuhano, ali još čvrsto.

3. Dodajte pavlaku i kuhajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre dodaje krupno nasjeckanu rukolu.

(Izvor: Kuharica)

scroll to top