Zapečena tjestenina s mljevenim mesom i sirom

Sastojci:

230 grama mljevene junetine

230 grama tjestenine

1 crveni luk

250 ml pilećeg temeljca

250 ml umaka od paradajza

150 grama svježeg špinata

200 grama naribane mozzarelle

1 kašika maslinovog ulja

1 čajna kašičia sušenog origana

½ kašičice soli

½ kašičice bibera

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.

U vatrostalnoj tavi prepržite kockice luka na maslinovom ulju. Dinstajte dvije minute pa dodajte mljevenu junetinu i origano.

Meso dinstajte oko tri minute uz stalno miješanje dok ne potamni.

U tavu ulijte pileći temeljac, umak od paradajza, so i biber. Sve dobro promiješajte.

Ubacite nekuhanu tjesteninu u tavu i pustite da tekućina prokuha. Poklopite tavu, smanjite temperaturu i pustite da se tjestenina termički obrađuje oko 12 do 13 minuta dok ne bude skuhana do kraja.

Naribanu mozzarellu posipajte preko vrha, pa stavite u zagrijanu pećnicu oko dvije minute dok se ne rastopi.

scroll to top