Njemačka pizza

Sastojci: 250 g brašna, 1/2 pakiranja suhog kvasca, 100 ml mlijeka, 3 kašike vode, 2 kašike maslinova ulja, 1 kašičica soli, ? kašičice šećera, brašno za posipavanje. Nadjev: 200 g kiselog vrhnja, 1 glavica luka, 1 mladi luk, 50 g naribanog sira, 100 g pileće šunke, so, biber.

Priprema:

1. Pomiješajte sastojke za tijesto pa ga umijesite te stavite na toplo, poklopite čistom krpom i ostavite jedan sat.
2. Na pobrašnjenoj radnoj plohi podijelite tijesto na četiri dijela pa iz razvaljajte u ovalne oblike. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje.
3. Vrhnje izmiješajte pa premažite tijesto i dodajte nasjeckane sastojke: luk i mladi luk te pileću šunku i naribani sir. Posolite i pobiberite pa ostavite 20 minuta.
4. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top