Vinarija ‘Pajić’ proširuje kapacitete, planirana proizvodnja vina i do 100.000 litara godišnje

U sklopu “Vinarije Pajić“ Brčko, u cilju proširenja postojećih kapaciteta, u četvrtak, 31. augusta bit će otvaren novi poslovni objekat, koji će pored barik i sale za fermentaciju, sadržavati i prostor za punjenje i skladištenje gotovih proizvoda, te će planirani kapaciteti proizvodnje vina dostići i do 100.000 litara godišnje.

Vinarija Pajić je još 2013. godine zasadila prvi vinograd, a samo tri godine kasnije počela je i prva proizvodnja vina.

Na tri parcele u sopstvenom vlasništvu na oko 9 hektara pod vinogradima uzgajaju se sorte Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Muscat Hamburg. Ova prva i jedina vinarija u Posavini u ponudi ima 10 “etiketa“ vina koja su vrhunskog/visokog kvaliteta, a posebno se izdvaja pjenušac proizveden tradicionalnom metodom i dodavanjem CO2 (prosecco).

Trenutna godišnja proizvodnja je oko 70.000 butelja vina.

-Novi objekat otvaramo u cilju povećanja proizvodnje vina, a planirani kapacitet u narednim godinama treba da bude i do 100.000 litara vina na godišnjem nivou – rekao je direktor ove kompanije Predrag Pajić, dodajući da je posao oko proizvodnje vina započeo finansiranjem iz vlastitih sredstava uz podršku evropskih fondova za razvoj.

Sam razvojni put vinarije od male manufakture do zlatnih sajamskh medalja za kvalitet vina, može ubuduće svrstati vinariju pored okosnice proizvodnje i razvoja ugostiteljstva, i u nemjerljiv turistički potencijal.

Vinarija, svečana degustaciona sala i sam objekat podsjećaju na čuvene francuske kuće vina koje mnogobrojnim gostima pružaju nezaboravni ugođaj.

(Izvor: Fena)

scroll to top