/VIDEO/ U Koraju održana 6. tradicionalna kotlićijada

Nedjeljno popodne 13. marta 2022. godine bilo je rezervirsano za šestu po redu tradicionalnu kotlićijadu u Koraju, koja je održana na platou Sportsko rekreativnog centra „Luke“ u ovom mjestu.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo jer se danas okupio veliki broj ljudi, a posebna draž je taj osjećaj takmičarskog duha, pozitivna atmosfera i prijatno druženje. Drago nam je da su sa nama gosti iz Tuzle. Mi u Koraju se polako spremamo za proljetne radove. Ljudi nastanjeni na ovom području uglavnom se bave poljoprivredom, najviše stočarstvom i voćarstvom, a naši uređeni voćnjaci i lijepi krajolici bogatstvo su ovog kraja, rekao nam je Mahir Ćejvanović, jedan od organizatora ovog događaja.

Spoj zaljubljenika u kulinarstvo, sport, dobro druženje i njegovanje tradicije, obilježilo je današnje druženje.

Na 6. po redu kotlićijadi učestvovalo je osam ekipa. Svaka ekipa predvođena majstorima i poznavaocima kuhanja, imala je neki svoj sastojak koji bi tom kotliću davao posebnu čar.

Stručna komisija na kraju druženja nagradila je najbolje ekipe.

Prvo mjesto sa najukusnijim gulašom osvojila je ekipa “Badže i sestrići”. Drugo mjesto pripalo je ekipi “Roka i prijatelji”, dok je trećenagrađena ekipa “Trsta” Koraj.

Nagrađenima su uručene diplome i poklon bon u vrijednosti od 50 KM.

(Izvor: Tuzlainfo.ba – S.P.)

scroll to top