Ukusno: Pohovana mozzarella

Sastojci: 300 g mozzarelle, 250 g prezle, kašika sjeckanog vlasca, 2 kašikice sjeckane svježe majčine dušice, 2 jaja, 60 g brašna, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 210 stepeni. Isijecite mozzarellu na štapiće dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U dubokom tanjiru pomiješajte prezle, majčinu dušicu i vlasac.

2. U drugom tanjiru umutite jaja i posolite i pobiberite po želji. Štapiće mozzarelle pospite brašnom, potom umočite u umućena jaja i uvaljajte u mješavinu prezli i začinskih trava. Zatim još jednom umočite u jaja, pospite prezlama i poredajte u plah obložen masnim papirom.

3. Poprskajte maslinovim uljem i pecite u rerni 10-12 minuta. Nakon pet minuta štapiće okrenite i pecite još 5-7 minuta, dok ne porumene.

(Izvor: Kuharica)

scroll to top