Sastojci: 2 jaja, 1 šoljica ulja, 9 šoljica oštrog brašna, 4 šoljice smeđeg šećera, 1 prašak za pecivo, naribana korica jednog limuna.
Za čokoladu: pola šoljice vode, pola šoljice šećera, 100 g tamne čokolade, dvije kašike maslaca, 200 g mljevenog kokosa.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.
2. Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)