Tuzla i ove godine domaćin Sajma proizvoda žena sa sela

Udruženje građana “Vive Žene“ Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine sljedeće organizacije: Udruženje žena povratnica “Podrinjka “ Srebrenica, UŽ “Jadar“ Konjević Polje, UŽ Maja“ Kravica, UPP “Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje žena Anima iz Đulića, Udruženje žena Procvat Podrinja i Ženska grupa iz MZ Suha, će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu koji se tradicionalno u svijetu obilježava u mjesecu oktobru.

Tim povodom, “Vive Žene” Tuzla 16. oktobra na Trgu slobode u Tuzli organiziraju Sajam proizvoda žena sa sela na kojem će članice pomenutih udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima privatnog i javnog života.

– Nadamo se da ćete se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana žena na selu, te kupovinom proizvoda podržati bosansko-herecegovačke žene. Ljubitelji zdrave hrane moći će kupiti proizvode napravljene po tradicionalnoj recepturi. Kupinovo, vino, džemovi, pekmezi, slatko, ajvar, sirevi, salate, razni proizvodi od meda i još mnogo toga – izjavila je za Mima Dahić, koordinatorica u Udruženju građana “Vive Žene” Tuzla.

Sajam će biti održan u vremenu od 9 do 14 sati.

(Izvor: Tuzlainfo.ba – S.P.)

scroll to top