Turci će investirati u poljoprivredu u Čeliću

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj.

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

”Privrednici iz Turske ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiraju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče”, kazao je ministar Hrustanović.

Ministar privrede TK Asmir Hasić rekao je da se nada da će susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent. Čestitao je Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak što ulažu napore da povratnička mjesta imaju motive da se građani vrate na svoja ognjišta a ovakav vid sastanka bi mogao biti dobar primjer svim budućim privrednicima.


Prema riječima direktora i vlasnika firme Yavuz iz Turske, Mustafe Yavuza u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.

scroll to top