Pored toga što su ukusne, kruške su veoma dobre za naše zdravlje.
1. Dobre su za varenje
Ova voćka je puna vlakana koji pospješuju varenje. Smanjuje mogućnost zatvora, ali i dijareje. Takođe, kruška, zahvaljujući pomenutim vlaknima, šiti od slobodnih radikala i time preventivno smanjuje šansu za razna oboljenja.
2. Čuvaju srce
Bolest srca jedan je od najčešćih uzroka smrti u svijetu. Kruške su dobar izvor kalijuma, što znači da imaju i pozitivan učinak na srce. Kalijum pomaže u snižavanju krvnog pritiska, čime rasterećuje cijeli kardiovaskularni sistem i sprječava nastanak ugrušaka i smanjuje rizik od srčanog udara.
Vjeruje se da kruške pomažu kod smanjenja krvnog pritiska i holesterola, a unos dovoljno vlakana u ishrani smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti.
3. Jačaju imunitet
Zbog visokog sadržaja vitamina C, konzumiranje krušaka takođe će pomoći u jačanju imunog sistema. Vitamin C podstiče stvaranje i aktivnost bijelih krvnih zrnaca. Osim toga, savladavanje prehlade i drugih problema povezanih sa oslabljenim imunim sistemom biće mnogo lakše uz pomoć krušaka.
Uloge koje vitamin C igra u našem tijelu vrlo su raznolike. Jedna od njih je da učestvuje u regeneraciji tkiva i ćelija.