Sastojci: 225 g tjestenine, 2 limuna, 1 nasjeckana prasa, 1 kašika maslinovog ulja, pola šoljice peršuna, četvrtina kašičice soli, 2 sitno nasjeckana čehna bijelog luka, malo bibera, tri četvrtine šoljice parmezana, četvrtina šoljice vlasca.
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu. Ocijedite je, a 1.5 šoljicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
2. U međuvremenu iscijedite četvrtinu šoljice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrijte ulje u tavu, dodajte prasu, četvrtinu šoljice peršuna, limunovu koricu, bijeli luk, so i biber. Kuhajte oko 6 minuta.
3. Dodajte tjesteninu, 1 šoljicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali dio peršuna. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu polovinu šoljice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
4. Uklonite s vatre. Dodajte pola šoljice parmezana i 2 kašike vlasca. Stavite na tanjire, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.