Takmičenje u lovu šarana i amura na Ramskom jezeru trajat će 52 sata

Na Ramskom jezeru od 26. do 29. augusta održat će se 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura na koji je prijavljeno osamnaest ekipa.

Po riječima predstavnika Sportskog ribolovno-turističkog društva “Ramske vode” Vlade Nevistića, Kup će okupiti oko pedesetak takmičara, a prijavljene ekipe dolaze iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

– Ramsko jezero je jedno od ljepših u BiH, tako da se nadamo da će ova manifestacija doprinijeti i promociji turizma ramskog kraja – kazao je Nevistić.

Želja mu je da takmičari ostvare što bolje rezultate, ali i da se ugodno osjećaju.

Dodao je kako je dolazak ekipa i službeno otvaranje Kupa planirano za četvrtak, dok će takmičenje, koje će trajati puna 52 sata, početi u petak u 11 sati.

– Takmičenje traje 52 sata u komadu, a ocjenjuje se sveukupna težina ulovljene ribe – pojasnio je Nevistić.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje takmičenja planirano je u nedjelju u 16 sati, a najboljima će biti dodijeljeni pehari i priznanja.

Organizatori događaja su Sportsko-ribolovni savez BiH i Sportsko ribolovno-turističko društvo “Ramske vode”, a pokrovitelj je Općina Prozor/Rama.

Ramsko jezero je umjetno jezero u Općini Prozor/ Rama, na sjeveru Hercegovine. To je uglavnom brdsko-planinski kraj s nadmorskom visinom koja se kreće od 270 do 1995 metara. Jezero odlikuje blagi pad obala, što ga čini pristupačnim s gotovo svih strana, kao i izrazito čista i bistra voda.

(Izvor: Fena)

scroll to top