Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja, 350 g bijelog pilećeg mesa, 200 g gorgonzole, 150 ml vrhnja za kuhanje, 50 ml bijelog vina, 3 kašike vlasca,400 g tagliatella, so, biber.
Priprema:
1. U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i dinstajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi.
2. Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu.
Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro pobiberite. Maknite s vatre.
3. U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu vrle vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.
4. Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana.