Sastojci: 100 g riže, 4 kašike šećera, 400 ml kokosovog mlijeka, 450 ml punomasnog kravljeg mlijeka, 1 kašičica sitno rendane korice narandže, 1 veći mango, 1 kašika soka od narandže.
Priprema:
1. Rižu dobro operite hladnom vodom i stavite da se ocijedi. Potom je prebacite u šerpu s debelim dnom, sipajte obje vrste mlijeka, dodajte šećer i koricu narandže.
2. Stavite da mlijeko proključa na najjačoj temperaturi pa smanjite i ostavite da se lagano krčka. S vremena na vrijeme promiješajte. Sklonite s ringle i ostavite da se hladi.
3. Kad se sutlija ohladi, sipajte preko pire od manga, a dobit ćete ga tako što ćete izrezati mango na kriške, oguliti koru pa ga isjeckati na kocke. Stavite ih u dublju posudu, dodajte kašiku narandžinog soka i napravite pire uz pomoć štapnog miksera. Umjesto pirea, preko riže možete posuti kockice manga.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)