Štrudla sa vanila-kremom za desert

Sastojci: 500 g kora. Za fil I: 3 jaja, 3 kašike šećera, 2 dl ulja, 1/2 šolje griza, 2 dl jogurta, 1 kesica praška za pecivo. Za fil II: 1 l mlijeka, 9 kašika šećera, 3 pudinga od vanile.

Priprema: 

1. Skuhajte puding u mlijeku i ostavite da se malo prohladi, uz povremeno miješanje da se ne bi stvorila korica.
2. Umutite bjelanca sa šećerom, dodajte žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.
3. Slažite po četiri kore tako što na prve tri stavite po tri-četiri kašike prvog fila, a na četvrtu koru stavite topao puding i urolajte.
4. Tako uradite i s preostalim korama. Štrudle možete premazati sa ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku na 180 stepeni, oko 15 minuta.
5. Sačekajte da se prohladi pa isijecite i pospite šećerom u prahu.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top