Sastojci: Manja glavica kupusa, 400 g suhog mesa, 2 deblja komada bijelog hljeba, 2 jaja, glavica crnog luka, 2 kašike prezli, lovorov list, nekoliko zrna bibera, so.
Priprema:
1. U Prokuhajte u bvodi suho meso s listom lovora i biberom. Izvadite meso, lovor i biber i ostavite da se ohlade. U toj vodi kratko prokuhajte glavicu kupusa, izvadite i ostavite da se prohladi.
2. U tečnost u kojoj su se kuhale ostale namirnice dodajte hljeb i sačekajte da nabubri. Dodajte isjeckan luk, jaja, so i prezle, sve dobro promiješajte i ubacite kuhano meso s lovorom i biberom.
3. Prepolovite kupus i stavite u dublji pleh tako da sječena strana bude okrenuta nadole. Razdvojite pažljivo listove kupusa i između njih stavite fil s mesom. Kupus prelijte tečnošću u kojoj se kuhalo meso, poklopite i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)