Sastojci za tijesto: 300 ml mlijeka, 2 kašike sirnog namaza, 3 jaja, 100 g brašna, prstohvat soli, svežanj svježeg vlasca.
Punjenje: 125 g sirnog namaza sa začinima, 125 g kiselog vrhnja, svežanj svježeg vlasca, so, biber.
Priprema:
1. Umutiti mikserom jaja, brašno, mlijeko i dodati sirni namaz sa svim ostalim sastojcima za tijesto. Sitno isjeckati vlasac. Tijesto ostaviti najmanje 30 minuta u frižideru da se odmara.
2. Pomiješati sve sastojke za punjenje u posebnoj posudi i ostaviti u frižideru.
3. Ispecite palačinke. Trebali biste dobiti osam palačinki većeg razmjera. Kada se dobro ohlade, dodajte punjenje, zarolajte i stavite u frižider na nekoliko sati.
4. Izrežite palačinke napola i poslužite ih na tanjir sa salatom od svježih krastavaca i jogurta (ili paradajzom).
Savjet
Palačinke ne morate nužno rolati, već ih možete redati jednu na drugu i rezati kao tortu, ali vam je u tom slučaju potrebna puno veća količina.