Savršeno žito za jak imunitet

Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je naprimjer – paleo dijeta, a nesmiju je konzumirati ni osobe osjetljive na gluten.

Međutim, veoma je zastupljena u mediteranskoj ishrani, koja je poznata po tome da je veoma korisna za zdravlje.

Odlična je za zdravlje crijeva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!

Sastojci:

1 kg pšenice

50 grama suhog grožđa

50 grama oraha

50 grama lješnjaka

50 grama badema

Priprema:

Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuhajte najmanje tri sata.

Vodu dolijevajte polako, da nikad ne bude previše.

Orah, lješnjak i badem sameljite.

Pred kraj kuhanja dodajte ih u žito i kuhajte još desetak minuta.

Ohladite i čuvajte u frižideru.

Jedite kad god osjetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.

scroll to top