Sastojci: 15 g maslaca, 85 g smeđe riže, 1 luk – sitno narezan, 225 ml vruće juhe od povrća, 15 g grubo nasjeckanih oraha, 500 g špinata – opranog i nasjeckanog, 15 g naribanog parmezana, svježe mljevena morska so i crni biber, kriške paradajza.
Priprema:
1. Maslac stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i kuhajte na visokoj temperaturi 1 minutu.
2. Dodajte rižu i narezani luk. Promiješajte i 2 minute stavite u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu.
3. Dodajte vruću supu, djelomično pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi oko 30 – 35 minuta ili dok riža ne omekša.
4. Umiješajte orahe i špinat, te nastavite kuhati još 5 minuta.
5. Umiješajte sir i začinite prema ukusu prije serviranja. Ukrasite kriškama paradajza i poslužite.
Prijedlog za serviranje: Poslužite uz miješanu salatu i hljeb s bijelim lukom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)