Naučite kako da samo za par minuta pripremite savršeni paradajz sos koji možete koristiti za premazivanje pice ili kao preliv za najukusnije bolonjeze.
Sastojci:
- 1 konzerva sjeckanog paradajza
- Nekoliko listića bosiljka i tamjana
- 3 kafene kašičice kečapa
- 3 kafene kašičice prezli
- So
- Biber
- 2 kafene kašičice maslinovog ulja
- 2 kafene kašičice parmezana (po želji)
- Prstohvat šećera
Priprema:
U jednu činiju izručite konzervu paradajzda i „lomite“ velike komade viljuškom. Ostavite poneki djelić paradajza, ne morate sve pretvoriti u kašu.
Isjeckajte sitno listiće bosiljka i tamjana.
Dodajte u činiju začine, kečap, prezle, so, biber i maslinovo ulje i promiješajte. Na kraju dodajte parmezan.
Ostavite smjesu prekrivenu u frižideru dva do tri dana i koristite kao preliv za pastu ili picu.
Prijatno!