Potpisan ugovor o sufinansiranju nabavke plastenika

U općini Bosanski Petrovac, između Općine Bosanski Petrovac, Zemljoradničke zadruge „Agrisan“ Sanski Most i 13  korisnika iz Bosanskog Petrovca, potpisan je Ugovor o dodjeli plastenika za korisnike projekta.

Kako ističe Senad Hadžibajramović, direktor ZZ „Agrisan“ koja u sklopu projekta ima ulogu dobavljača, riječ je o projektu sufinansiranja nabavke i postavljanja 13 plastenika površine 100m2 sa sistemom za navodnjavanje što je dio projekta Međunarodnog fonda za ravoj poljoprivrede IFAD-a 7 koji se implementira u šest lokalnih zajednica s područja Kantona.

Ukupna vrijednost projekta iznosi skoro 42.000KM koje se sufinansiraju u omjeru 40-30-30%. Općina Bosanski Petrovac, dakle, sa po 12.558 KM, dok će ostatak  sredstva  uplatiti pomenutih 13 korisnika.

“Naš cilj je da podržimo sve koji se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom, da imamo što više zadovoljnih ljudi koji mogu da rade i privređuju na svojim imanjima, baveći se svim vidovima poljoprivrede kao i plasteničkom proizvodnjom”, kazao je nakon potpisivanja ugovora načelnik Općine Bosanski Petrovac”

scroll to top