Poljoprivrednicima na raspolaganju 4,5 miliona KM

Ove godine iz Budžeta TK planirana su 4,5 miliona KM za novčanu podršku poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju. Obzirom na izmirena dugovanja prema poljoprivrednicima, sredstva od 4,5 miliona KM su na raspolaganju za realizaciju ovogodišnje poljoprivredne proizvodnje.

Također, do kraja januara 2020. godine za ostvarenu poljoprivrednu proizvodnju za više od 16 hiljada registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u TK bit će isplaćeni poticaji iz 2019. godine, potvrdili su iz Ministarstva poljoprivrede TK.

”Ono što je naša zadaća i svih onih koji stvaramo ambijent kroz novčane podrške jeste da pokušamo u dogovoru sa proizvođačima da idemo na povećanje proizvodnosti po grlu i po hektaru kako bi naši poljoprivredni proizvođači bili konkurentni. I mislim da su stvoreni uslovi u 2020. godini da se povećaju sredstva za kapitalna izdvajanja, kako iz Budžeta TK, tako iz Federacije”, rekao je Samid Šarac, pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK.

(RTV Slon)

Redakcija

Next Post

Džemil Halilović iz Visokog: Pčela je k'o zaljubljena mlada!

ned jan 12 , 2020
Iako se pčelarstvom kao porodičnim nasljedstvom i tradicijom bavi otkako zna za sebe, Džemil Halilović, najstariji i najpoznatiji visočki pčelar, ne bira velike i pompezne riječi da bi opisao svoj životni odabir. Skroman, škrt na riječima, ponudio nas je domaćinski da kušamo njegov med i sami ocijenimo kvalitetu. Potom nas […]