Podnesite zahtjev za podršku po modelu ruralnog razvoja: Evo kako!

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je na svojoj web stranici Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja u 2021.

Predmet te obavijesti je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane podrške sa uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021.

U obavijesti Ministarstva navedeno je da se informacije o korisnicima, općim i posebnim uslovima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ruralnog razvoja u 2021. nalaze u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ruralnog razvoja, a koji se također nalazi na web stranici Ministarstva.

Tim pravilnikom utvrđena su i prihvatljiva ulaganja i troškovi, minimalne i maksimalne vrijednosti ulaganja, osnovni i dodatni iznos podrške, te mjere i dokumenti koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva. Također, na web stranici uz tu obavijest nalaze se i potrebni obrasci za podnošenje zahtjeva.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva 5. oktobar 2021., osim za ulaganja finansirana putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH koji ističe 1. oktobra 2022., saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Sve informacije dostupne su OVDJE.

scroll to top