Sastojci:
100 g ovsenih pahuljica
150 ml jogurta
30 ml ulja
1 puna kašikica praška za pecivo
1 kašikica soli
100 g tikvice
100 g brokolija
2 jaja
50 g susama
Priprema:
U činiji pomiješajte pahuljice, jogurt i ulje, jaja, susam, so i prašak za pecivo, pa smjesu ostavite desetak minuta da pahuljice omekšaju.
Za to vrijeme narendajte tikvicu i dobro je ocijedite od viška vode koju će pustiti. Brokoli usitnite u sjecku ili ga narendajte. Smjesi sa pahuljicama dodajte ocijeđenu tikvicu i brokoli pa dobro promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 180 stepeni. Pleh obložiti pek papirom pa u njega sipajte smjesu i pospite susamom.
Pitu pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Sačekajte da se ohladi pa je sijecite i servirajte.