Pita s tikvicama

Sastojci:

5 jaja

150 g glatkog brašna

1½ kašike praška za pecivo

380 g naribane tikvice

1 glavica luka

90 g naribanog sira

40 ml maslinovog ulja

Sol po ukusu

Biber po ukusu

Priprema:

Zagrijte rernu na 170 stepeni. Luk očistite i sitno narežite, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, sir i ulje pa začinite sa soli i biberom.

Lagano namastite i obložite papirom za pečenje tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Stavite u rernu na 30 minuta.

Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top