Sastojci: 3-4 komada pilećih prsa, 150 g šampinjona, glavica luka, čehno bijelog luka, 50 g maslaca, 2 kašike brašna, 300 ml mlijeka, 200 ml pileće supe, 500 g lisnatog tijesta, šaka sjeckanog peršuna, malo naribanog muškatnog oraščića, 2 kašike maslinovog ulja, jaje, so, biber.
Priprema:
1.Zagrijati ulje u tavi i dodati piletinu. Propržiti je dok ne postane bijela, pa dodati gljive.
2. Pržiti dok piletina ne postane zlatnosmeđa. Izvaditi piletinu i gljive iz tave, pa dodati luk i bijeli luk.
3. Pržiti dvije-tri minute, skloniti s ringle i ostaviti sa strane s gljivama i piletinom. Otopiti maslac u loncu, pa dodati brašno i kuhati tri minute miješajući dok ne dobijete jednoličnu pastu.
4. Pomiješati mlijeko i supu pa dodati muškatni oraščić, so i biber. Uliti u smjesu s brašnom i promiješati. Staviti na vatru i ostaviti da krčka nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati peršun, pa preliti preko piletine i gljiva. Dobro promiješati te staviti u vatrostalnu posudu i ostaviti da se ohladi.
5. Razvaljati tijesto i premazati jajem, pa preklopiti preko fila. Zarezati na nekoliko mjesta prema želji i peći 20 do 25 minuta.
(Izvor: Kuharica)