Sastojci:
3-4 komada pilećih prsa,
150 g šampinjona,
glavica luka,
čehno bijelog luka,
50 g maslaca,
2 kašike brašna,
300 ml mlijeka,
200 ml pileće supe,
500 g lisnatog tijesta,
šaka sjeckanog peršuna,
malo naribanog muškatnog oraščića,
2 kašike maslinovog ulja,
jaje,
so, biber.
Priprema:
Zagrijati ulje u tavi i dodati piletinu. Propržiti je dok ne postane bijela, pa dodati gljive.
Pržiti dok piletina ne postane zlatnosmeđa. Izvaditi piletinu i gljive iz tave, pa dodati luk i bijeli luk.
Pržiti dvije-tri minute, skloniti s ringle i ostaviti sa strane s gljivama i piletinom. Otopiti maslac u loncu, pa dodati brašno i kuhati tri minute miješajući dok ne dobijete jednoličnu pastu.
Pomiješati mlijeko i supu pa dodati muškatni oraščić, so i biber. Uliti u smjesu s brašnom i promiješati. Staviti na vatru i ostaviti da krčka nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati peršun, pa preliti preko piletine i gljiva. Dobro promiješati te staviti u vatrostalnu posudu i ostaviti da se ohladi.
Razvaljati tijesto i premazati jajem, pa preklopiti preko fila. Zarezati na nekoliko mjesta prema želji i peći 20 do 25 minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)