Piletina s kaduljom za ručak

Sastojci: 4 pileća odreska (po oko 160 g), 250 g mozzarelle, pola svežnjića kadulje, 4 kriške suhog mesa, 3 kašike ulja, so, biber.

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Pileće odreske posušite, duboko zarežite po dužini i rasklopite, a zatim ih posolite i pobiberite.

2. Narežite mozzarellu na kriške, operite kadulju i otresite višak vode.

3. Meso nadjenite kriškom suhog mesa, mozzarellom i nekoliko listića kadulje, smotajte ga i učvrstite čačkalicama.
Lim obložite aluminijskom folijom koju premažite kašikom ulja. Stavite meso na foliju.

4. Nasjeckajte preostalu kadulju, njome pospite meso, nakapajte sa 2 kašike ulja i pecite 20-25 minuta (za to vrijeme meso više puta okrenite).

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top