Piletina s celerom

Sastojci:

200 g pilećeg filea,
3 kašičice škrobnog brašna,
50 ml ulja,
50 ml vode,
1 kašičica nasjeckanog bijelog luka,
2 kašičice nasjeckanog đumbira,
50 ml bijelog vina,
1 bjelance,
4 stabljike celera,
1 kašika susamovog ulja.

Priprema:

Stabljike celera narežite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte bijeli luk.

Meso narežite na trakice. Bjelance istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije kašičice škrobnog brašna.

U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ubrusom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i bijelog luka, vino, vodu, kašičicu gustina i biber te na kraju meso. Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte. Na samom kraju jelo začinite susamovim uljem.

scroll to top