Pečene paprike s kajmakom i maslacem

Sastojci: 20 paprika, so, začini, dva režnja maslaca, pola čaše mlijeka, 2 kašike brašna, 5 kašika kajmaka

Priprema:

1. Paprike (najbolje tek ubrane) operite i očistite, te stavite u tepsiju, stavite prstohvat soli i začine po želji, te pecite u pećnici na 200 stepeni

2. Dok se paprike peku, u posudi napravite preliv od pola čaše mlijeka i brašna, pa procijedite da nema grudvica, već da bude u tečnom stanju

3. Kada su paprike pečene, izdvadite ih iz pećnice, zalijte ih ovim prelivom, dodajte 5 kašika kajmaka (domaći) i dva režnja maslaca

4. Vratite tepsiju ponovo u pećnicu i pecite maksimalno pet minuta. Izvadite iz pećnice i servirajte. Uživajte u jelu!

(Teglica.ba)

scroll to top