Pečena pastrmka punjena začinskim biljem

Sastojci: 2 pastrmke, 1 glavica luka, po jedna vezica peršuna, majčine dušice, vlasca i kopra, sok od pola limuna, 2 manja limuna isječena na kolutove, morska so, biber, maslinovo ulje.

Priprema:

1. Uključite rernu na 200 stepeni. Ribu očistite, operite i osušite kuhinjskim ubrusima pa je stavite u tepsiju koju ste obložili masnim papirom.

2. Začinsko bilje sitno nasjeckajte zajedno s crvenim lukom, stavite u manju posudu, izmiješajte, dodajte limunov sok, so i biber.

3. Unutrašnjost ribe napunite pripremljenom salsom od začinskog bilja. Stavite nekoliko kolutova limuna unutra i na vrh svake ribe, sve dobro prelijte maslinovim uljem i stavite na pečenje. Riba bi trebalo biti gotova nakon 15 minuta, ali kao je veća ostavite je malo duže u rerni.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top