Pasta s tikvicama

Sastojci: 500 g tikvica, 500 g tjestenine, 60 g svježih listova korijandera, 125 ml maslinovog ulja, 2 kašike pinjola, 2 čehna bijelog luka, so, biber, 50 g narendanog parmezana, mini paradajz.

Priprema: 

1. Za sos: stavite korijander, maslinovo ulje, pinjole, bijeli luk i začine u blender i napravite glatku smjesu. Umiješajte narendani sir.
2. Tikvice narežite na kolutiće, a tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8 minuta. Dodajte tikvice u tjesteninu i kuhajte 1-2 minute da tjestenina i povrće omekšaju. Dobro procijedite tjesteninu i povrće, pa vratite u posudu od kuhanja.
3. Dodajte sos i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa dobro ne zagrije. Prema potrebi začinite i poslužite uz mini paradajze.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top