Otvoren poziv za ugovaranje otkupa malina po najvišim cijenama

Promjene u odnosu između predstavnika hladnjača i primarnih proizvođača malina i kupina bi u narednoj sezoni mogle donijeti poboljšanje perspektive proizvodnje malina u BiH.

Primjer takvog iskoraka je kompanija Herbos Nature, koja je već sada otvorila poziv za potpisivanje ugovora o otkupu malina u sezoni 2020. po maksimalnim cijenama koje budu definisane na nivou Bosne i Hercegovine.

”Želimo potpisati ugovore za sezonu otkupa u 2020. godini, kako bismo na taj način mogli planirati vlastitu preradu, a istovremeno imati jedan korektan odnos s primarnim proizvođačima, kao i do sada”, kazao je za Klix.ba direktor ove kompanije Mirzet Hadžiavdić.

Iz Herbos Nature su pozvali proizvođače s područja Bosansko-podrinjskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Sarajevskog kantona, kao i proizvođače sa područja regije istočne Bosne u Republici Srpskoj.

”Na ovaj način ćemo moći osigurati nabavku kvalitetnog proizvoda, a istovremeno dogovoriti siguran plasman svojih proizvoda po maksimalno definisanoj otkupnoj cijeni koja bude vrijedila u BiH za 2020. godinu. Samo zajedno možemo osigurati kvalitet koji su prepoznali naši kupci u EU”, poručuje Hadžiavdić.

(Klix.ba)

scroll to top