Otvoren 16. sajam Dani šljive

U Prozor-Rami danas je počela tradicionalna manifestacija ”Dani šljive 2023” Prozor-Rama, odnosno 16. sajam poljoprivrede, prehrane i turizma.

Sajam “Dani šljive” tradicionalno se održava u sklopu programa obilježavanja Dana općine Prozor-Rama. Sajam je otvorio načelnik općine Jozo Ivančević.

Na Sajmu se predstavilo 50-tak izlagača, a među njima i najznačajniji domaći privrednici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom. Za vrijeme održavanja Sajma održat će se i stručna predavanja.

Kao i prethodnih godina, na sajmu će biti organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, u skladu sa najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje dodijelit će se posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz oblasti poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji općine Prozor-Rama u ovoj godini.

Sajam se nastavlja sutra od 9:30 sati. I ove godine Sajam ima humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica ide Crvenom križu Prozor-Rama.

(Izvor: rama-prozor.info)

scroll to top