Otoka Bambus u 2020. povećala obim posla za deset posto

Uprkos tome što je protekla godina bila izuzetno teška za poslovni svijet, uz otežan uvoz robe, zbog kojeg je veliki broj firmi u Bosni i Hercegovini osjetio posljedice, dosta njih je uspjelo i da svoje poslovanje organizuje tako da sve funkcioniše kako treba. Jedna od njih je i firma Otoka Bambus, koja se bavi veleprodajom i maloprodajom cvijeća, ukrasnih biljaka i sadnica voća. Također, rade i projektovanje, izvođenje i održavanje hortikulturog rješenja, imaju svoje cvjećare, a rade i vjenčani program i aranžmane za ostale prigode.

”Kako smo i ranije najavili, uspjeli smo u namjeri da povećamo obim posla za razliku od 2019. godine i to za deset posto, što je odličan pokazatelj našeg poslovanja. Zahvaljujući ovako dobrim rezultatima, opstanak firme niti jednom nije doveden u pitanje”, kazala je Razija Ljuca, vlasnica firme Otoka Bambus.

Iako je godina iza nas bila teška, nisu otpuštali radnike, a u narednom periodu čak planiraju uposliti i nove, te učvrstiti postojeće poslovne veze i raditi na uspostavljanju novih.

Otoka Bambus bavi se uvozom, a glavno tržište im je Holandija, gdje imaju i registrovanu firmu, kao i u Sloveniji. Riječ je o istom licu sa istim matičnim brojem. Uvoze i iz Italije i Belgije, a u sklopu firme imaju i transportnu kompaniju, te planiraju dodatno širenje.

U planu ove firme svakako je širenje i otvaranje novog segmenta ponude, to jeste vanjskog materijala. Tu se misli na vanjsko drveće, a u blizini sjedišta firme otvorili su i skladište na površini od dva dunuma.

Firma Otoka Bambus osnovana je 2010. godine i iza njih je deset uspješnih godina rada. Svojim klijentima i za vrijeme korone, ali i mimo nje, dostavljaju svu robu na njihove adrese. Dobar odnos s klijentima, ali i iskrenost u poslovanju, koju je Ljuca pomenuo, pokazatelj su da je to pravi recept za uspjeh.

(Teglica.ba / Poslovne novine)

scroll to top