Općina sufinansira nabavku dvadeset plastenika

Sporazum o učešću u sufinansiranju projekta nabavke dvadeset plastenika u ime Općine Banovići potpisao je općinski načelnik dr. Bego Gutić, a isti je prethodno u ime nevladine organizacije Muslim Aid Association potpisala direktorica Edina Šehić Saliji.

Projekat je vrijedan preko 57 hiljada konvertibilnih maraka a uključuje učešće korisnika u omjeru od 20 posto od ukupne vrijednosti nabavke plastenika, te po 40 posto učešće Općine Banovići i Muslim Aid Association.

Nabavka plastenika površine 100 metara kvadratnih se realizuje u okviru projekta „Ekonomskog osnaživanja socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz plasteničku proizvodnju povrća u plastenicima“.

Uz nabavku plastenika, svaki korisnik će dobiti paket opreme koja podrazumijeva sistem za navodnjavanje, sadni materijal i dodatnu opremu. Ovo je drugi projekat vezan za oblast plasteničke proizvodnje koji realizuje lokalna zajednica u ovoj godini, a kroz koji se nastoji podstaći poljoprivredna proizvodnja i ekonomski osnažiti domaćinstva.

Podsjećamo da je Općina Banovići nedavno objavila konačnu listu dobitnika 40 plastenika koji su ostvarili pravo na podsticaj po Sporazumu koji je Općina potpisala sa World Vision International u Bosni i Hercegovini.

Ovo je samo još jedan u nizu projekata iz oblasti poljoprivrede koje provodi Općina Banovići u saradnji sa poljoprivrednicima i nevladinim organizacijama.

scroll to top