Održana edukacija za visočke poljoprivrednike

Grad Visoko u saradnji sa poljoprivrednom apotekom Agro – land Visoko organizovao je edukativno predavanje iz oblasti zaštite i tehnologije uzgoja povrtnih kultura za poljoprivredne proizvođače plasteničke proizvodnje, ali i sva zainteresovana lica. Predavanje se održalo u Kulturnom centru Altindag.

Teme su bile: ”Pravilna upotreba i novine u oblasti zaštite povrtnih kultura”, gdje je predavač bio  mr.sc. Emir Sejdić, te ”Tehnologija proizvodnje paradajza, paprike i krastavca”, a gost predavač dipl.ing. poljoprivrede Draško Bašić.

Također predavanju je prisustvovalo i odjeljenje poljoprivrednih tehničara MSŠ ”Hazim Šabanović” Visoko, gdje su u okviru redovne nastave odslušali dva časa predavanja iz gore pomenutih aktuelnih poljoprivrednih tema. Edukacija je održana u cilju unapređenja proizvodnje povrtnih kultura budući da se bliži period sadnje.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

Gradačac - Pri kraju radovi prve faze uređenja Zelene pijace

ned feb 2 , 2020
Prije nekoliko dana asfaltiran je plato Zelene pijace  u Gračanici što je jedan od završnih radova u okviru prve faze. Ova faza podrazumjevala je dizanje stare podloge, izgradnju fekalne kanalizacije i kanalizacije za površinske vode, izgradnju sanitarnog čvora i asfaltiranje. U narednim danima će biti postavljena i ograda oko cjelokupnog […]