Odobren izvoz sadnog materijala iz BiH u Rusiju

Ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor odobrila je proizvođačima Poljoagro iz Šamca i Adrija hishtil iz Čapljine izvoz sadnog materijala, potvrdio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

”Firme Poljoagro i Adrija hishtil stavljene su na spisak registrovanih izvoznika sadnog materijala i presadnica iz BiH u Rusiju. Za tržište Ruske Federacije spremno je 2.000.000 presadnica paradajza i paprike firme iz Šamca, te 1.200.000 sadnog materijala jabuke i kruške firme iz Čapljine”, rekao je Košarac.

On je pozvao sve proizvođače sadnog materijala i presadnica u BiH da se posredstvom Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja obrate zahtjevom za izvoz proizvoda na tržište Ruske Federacije.

Redakcija

Next Post

Zdravi obroci: Zapečeni špinat sa sirom

uto jan 28 , 2020
Sastojci: 1 kg špinata, struk mladog luka, pola struka bijelog luka, 2 jaja, so, biber, 40 g narendanog žutog sira. Za preliv: 40 g maslaca, 1 kašika brašna, 250 ml mlijeka, 50 g žutog sira. Priprema: 1. Špinat skuhati u posoljenoj vodi, dobro ocijediti i sitno isjeckati. 2. Crni i […]