Odobren izvoz pilećeg mesa iz BiH u Evropsku uniju

Evropska komisija stavila je Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u EU, potvrđeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih BiH.

Iz Ministarstva ističu da će Ured za veterinarstvo BiH narednih dana izvršiti popis firmi koje će biti uvrštene na listu izvoznika pilećeg mesa za zemlje EU. Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. septembra do 6. oktobra prošle godine i sačinio preliminarni izvještaj u kome je dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU. U izvještaju je data jedna preporuka koju je Ured, zajedno sa izvoznicima, već ispoštovao, a riječ je o pregledu pilećeg mesa neposredno nakon klanja, prenose mediji.

(Teglica.ba/Mediji)

Redakcija

Next Post

Uzgojem šampinjona imaju osigurano radno mjesto

sub jan 26 , 2019
Esad Delić, 25-godišnji mladić iz Zavidovića, pokrenuo je prije nekoliko godina posao koji je već sada prerastao u pravi mali biznis. Proizvodnja šampinjona činila se u prvi trenutak jedno od rješenja nezaposlenosti, ali i odluka da se ne ide iz vlastite države za koju je njegov otac dao život. Osim […]