Novčana pomoć poljoprivrednicima i pčelarima

Poljoprivredni proizvođači sa područja Istočnog Sarajeva kojima su odobrena sredstva za proširenje proizvodnih kapaciteta i unapređenje proizvodnje, potpisali su danas ugovore sa gradskim Agrarnim fondom.

Riječ je o poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava na osnovu javnih poziva za unapređenje i proširenje kapaciteta životinjske proizvodnje, te unapređenje pčelarske proizvodnje na teritoriji grada.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je danas potpisano devet ugovora i to šest sa poljoprivrednim proizvođačima i tri sa udruženjima pčelara, za šta je izdvojeno 40.000 KM.

“Sredstva su dobila tri udruženja pčelara, i to jedno iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, jedno sa Sokoca i jedno sa Pala, kao i poljoprivrednici od kojih se jedan bavi uzgojem ovaca, drugi muznih krava, a treći se bavi uzgojem ribe”, naveo je Ćosić.

On je rekao da je obilaskom i evidentiranjem poljoprivrednih gazdinstava na području grada donesen zaključak da na ovaj način treba podržati poljoprivredne proizvođače.

Ćosić je izrazio uvjerenje da će naredne godine za ove namjene biti izdvojeno oko 100.000 ili 150.000 KM, te da će pomoć pružiti i opštine, ali i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Direktor Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva Ivana Novaković navela je da je riječ o poljoprivrednim proizvođačima i pčelarima koji se već time bave.

“Nadamo se da će im ova podrška značiti u daljem radu”, rekla je Novakovićeva.

scroll to top