Čokoladna srca su odličan prijedlog ako trebate napraviti neki slatkiš nabrzinu. Čokolada je mnogima jedna od najomiljenijih poslastica.
Uz malo truda napravite ovaj slatkiš koji će vas oduševiti svojim ukusom i uživanje u malim slatkim zalogajima može početi.
Potrebno je:
- 150 g mljevenih oraha
- 150 g mljevenog keksa
- 100 g suhog grožđa
- 100 g šećera u prahu
- 200 g margarina
- 50 g rendane čokolade
- 100 g čokolade
Priprema:
Umutiti margarin i šećer u prahu, pa dodati orahe, keks, suho grožđe i rendanu čokoladu, te sve dobro izjednačiti. Na list pek papira posuti šećer u prahu i istresti smjesu, pa pokriti još jednom pek papirom i oklagijom izvaljati debljine oko 1/2 cm. Zatim vaditi modlicom srca i stavljati na pak papir.
Ostaviti u frižider 30 min, da se stegnu. Rastopiti čokoladu pa svako srce preliti čokoladom i ostaviti da se čokolada stegne.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)