Napici pomoću kojih se možete razbuditi ako niste ljubitelj kafe

Ilustracija

Koliko god kafa bila popularna, uvijek će postojati ljudi koji jednostavno ne vole njen ukus. Ovo su napici pomoću kojih se možete razbuditi.

No, činjenica da ne volite određeni ukus ne znači da morate da budete pospani i umorni tokom cijelog dana, prenosi ddl.rs.

Jednostavno svoju dozu kofeina “nabavite” iz drugih napitaka, poput čaja i smutija.

Za početak, isprobajte sljedećih šest napitaka.

Kombuha

Kombuha je definitivno jedan od popularnijih napitaka, što i nije čudno budući da je poznata po brojnim zdravstvenim pogodnostima. Ovaj fermentisani napitak koji se dobija od gljive kombucha, sigurno će vam dati dovoljno energije da započnete dan.

Čaj, ali ne bilo koji

Još jedan napitak koji će vas bez problema razbuditi je “chai”, vrsta indijskog čaja koji je odličan spoj crnog čaja (koji će vam dati potreban kofein) i pažljivo pomešanih začina koji će vas ugrijati i razbuditi.

Zeleni smuti

Ovaj ukusni zeleni napitak pun je zdravih sastojaka koji će vam pomoći da se pripremite za sve izazove koji vas čekaju. Ako niste veliki ljubitelj lisnatog povrća budite bez brige, jer zeleni smuti istovremeno može da bude zdrav i ukusan!

Voda s limunom

Ako ste se zasitili čajeva, možete da isprobate još jedan odličan napitak za razbuđivanje – vodu s limunom. Ovaj jednostavan napitak, osim što vam pruža prilično zdravstvenih koristi, brzo će hidrirati vaše tijelo nakon duge noći.

Zeleni čaj

Zeleni čaj definitivno je jedan od najpopularnijih čajeva i savršen napitak za razbuđivanje. Osim što sadrži kofein, pun je nutrijenata i vrlo, vrlo ukusan.

Topla čokolada

Kad su dani hladni, nekako je teže ustati iz toplog kreveta. Pravi spas u takvim situacijama je topli napitak, a kada nema kafe tu je topla čokolada. Ovaj slatki napitak će vas ugrijati i pripremiti za dan pred vama, piše centarzdravlja.hr.

scroll to top