Sastojci: 260 g zobenih pahuljica, 130 g maslaca od kikirikija (nezaslađenog), 120 ml mlijeka, 4 kašike gorkog kakaa, 100 g maslaca, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 200 g šećera, prstohvat soli.
Priprema:
1. Maslac, šećer, mlijeko, kakao i prstohvat soli stavite u dublju posudu za kuhanje.
2. Zagrijte sve na laganoj vatri dok ne prokuha. Kuhajte 1 minutu, dok se svi sastojci ne sjedine.
3. Smjesu sklonite s vatre i dodajte joj maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se ne sjedini. Pažljivo umiješajte zobene pahuljice.
4. Tacnu obložite papirom za pečenje. Smjesu za kekse vadite kašikom za sladoled ili običnom kašikom na papir za pečenje.
Ohladite kekse kratko na sobnoj temperaturi a zatim ih hladite još 30 minuta u frižideru. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi s poklopcem.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)