Minhenski odrezak

Sastojci: 8 tankih telećih odrezaka, 8 kašičica senfa, 8 kašičica hrena, 6 kašika brašna, 3 jaja, 2 kašike mlijeka, 300 g krušnih mrvica, maslac (najbolje pročišćeni), so, biber.

Priprema:

1. Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i pobiberite. Stavite brašno u tanjir, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuiru i u treći tanjir stavite krušne mrvice.
2. Odreske s jedne strane premažite kašikom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašikom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.
3. U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane.
4. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top